En soft helg

Det är söndag kväll och vi har i stort sett bara softat hela helgen. När vi landade i fredags kväll och hämtat ut hyrbilen blev det lite frukostshopping och hämtkäk från lokal indisk krog. Vid ankomsten till huset fanns det som vanligt ingen el i min lägenhet, men det lyste överallt annars. Vi fick helt enkelt klara oss med en liten ficklampa som jag införskaffat vid senaste vistelsen.

Lördagen inleddes med en frukost på ett engelskt ställe vid Los Dolses Shopping Center. Jag körde en full engelsk breakfast med bönor, toast, bacon, korv och stekt ägg, mumsigt och galet onyttigt. När jag käkat klart var det dags att lösa elfrågan. Ett samtal till TM, byggbolaget, och de skulle undersöka varför inte elen funkade. Det visade sig att spanjorerna är kinkiga med obetalda räkningar och straffar obetalda elräkningar med avstängd el. Nu är ju TM ett väldigt servicemindigt bolag och fixade elen mot löfte att jag åker till banken på måndag och fixar elräkningen. Sen blev det en traditionell Siesta och grill på kvällen.

Söndagen blev lugn och fin, med en fika på samma ställe som i lördags. Sen var det en lugn dag på terassen i solskenet.

Idag har vi varit inne i stan först på dan och betalat elräkningen, fikat hos Robban och nu sitter vi på Moby Dick och har käkat riktigt smarrigt. Tidigare kom en spansk farbror och undrade om jag ville ha klinkers på hela terassen. Perfekt timing för jag hade tänkt att kolla upp priser på just det. Dealen var att han skulle komma imorgon bitti och börja, en halvtimme efter han gått kom det fyra gubbar och började hacka loss klinkers. Det blev lite högljutt och imorgon blir det stan hela dan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: